OSMANLI SALATASI TARİFİ


    Salatalar  sofraların çok çeşitli ve renkli yardımcı lezzetleri , tarifi sıklıkla severek hazırladığım salatanın tarifi eşimden :)) lokantacılık zamanından kalma lezzetlerden .

   Keyifli Sofram ın diğer salata çeşitlerine bakmak isterseniz  linke tık tık : SALATALAR

   Malzemeler :
Domates

  • Yeşil biber
  • Domates 
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • Reyhan
  • İncir
  • Ceviziçi
  • Beyaz peynir
  • Sosu : nar ekşisi ( limon )  + tuz + sızmazeytinyağ + pulbiber


Hazırlanışı :
- Tüm malzemeler doğranır , üzerine ceviz içi ,doğranmış kuru incir ve küp doğranmış beyaz peynir
İlave edilir ,soslanıp servis edilir .

KREPLİ BÖREK TARİFİ


  Bizim evde en çok sevilen börek  ,yumuşacık kreplerin içine kaşar peyniri rendesi ,salam veya jambon yerleştirip sardığım ve  pişirdiğim tarifim . Sabah kahvaltılarınız ve çay davetleriniz için kolayca hazırlayabileceğiniz  pratik krepli börekleri fırında yağsız olarak hazırlayıp pişirip misafirlerinize sunabilirsiniz :)Geçen hafta kahvaltı davetim için  hazırladığım halde ,bu aralar  ailece gönül yorgunluğumuz  olduğundan toparlayıp tarif yazma fırsatım zor oldu :((


  Malzemeler :

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı silme kabartma tozu
  • Aldığı kadar un ( benim ölçüme göre 1 çay bardağı yeterli oluyor )
  • Tuz
  • Pişirmek için sıvıyağ 4/1 çay bardağı sıvıyağ tavayı yağlamak için .


  İç Malzemesi :

  •  1 kase kaşar peyniri rendesi
  •  Jambon ve  dilim salam
  •  Galeta unu
  •   Üzeri için : Su ve sıvıyağ


   Hazırlanışı :
- Yumurta ,süt ve sıvıyağı  çırpalım ,un kabartma tozu karışımını azar azar  ekleyip  boza kıvamında olunca teflon tavayı fırça ile yağlayıp tek tek pişirelim.
-Pişen kreplerin içerisine iki dilim salam ve kaşar rendesi koyup saralım . Tüm krepleri aynı şekilde sarıp işlemi bitirelim.
- Derin bir tabağın içerisine galeta ununu , başka bir tabağa su ve sıvı yağ (1 yemek kaşığı) koyup börekleri önce su karışımına sonrada galeta ununa bulayıp yağladığımız fırın tepsisine yerleştirip servis önesi 180 derecelik fırında pişirelim.


devamı

DAMLASAKIZLI MUHALLEBİ TARİFİ


       Sütlü tatlıları seviyorsanız bu tarif çok kolay ve lezzetli ,


    Malzemeler :

  • 3,5 su bardağı süt
  • 9 yemek kaşığı  toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1/2 adet damlasakızlı falım sakız



  • Üzeri için : Antep fıstığı


Hazırlanışı :
- Sütü tencereye alıp ocağa koyalım, üzerine şekeri un,nişasta ilave edelim sürekli karıştırarak pişmeye bırakalım ,kaynamaya başlayınca sakızı ve tereyağını ilave edelim ,
- Pişen muhallebiyi çırpma teli ile çırpıp servis kaplarına alalım soğutup  üzerini arzumuza göre süsleyip
servis edelim .

devamı

ŞALGAMLI KUSKUS SALATASI


  Şalgam suyu ile hazırlanan güzel bir salata Şalgamlı Kuskus Salatası ,davet sofralarımızın vazgeçilmezi Salatalar :) Akşam yemeği davetlerinizde ,çay davetlerinizde hazırlayabileceğiniz lezzetli ve renkli bir tarif .

      Diğer Salata Tariflerine ulaşmak için :SALATALAR 

   Malzemeler :

  • 1,5 su bardağı kuskus
  • 2,5 su bardağı şalgamsuyu
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Maydanoz
  • 1 adet havuç
  • 5-6 adet kornişon turşu
  • 1 su bardağı mısır
  • 2 diş sarımsak
  • Sızma zeytinyağ
  • limon suyu (opsiyonel )

  Yapılışı :
-Kuskusu 1 kaşık sıvıyağ ile rengi değişmeden çok hafif kavuralım ve şalgam suyunu koyup pişirelim pişen kuskusu demlenmesi ve soğuması için kenara alıp iç malzemesini hazırlayalım ,
- Kornişonu ,maydanozu doğrayalım ,havucu rendeleyelim ,kuskusun üzerine ekleyelim mısırı da ilave edip karıştıralım ,
-Sos için sızma zeytin yağı ,dövülmüş sarımsak ve limon suyunu karıştıralım servis öncesi salatamıza döküp servis tabağına alalım ,salatamız servise hazır Afiyet Olsun.
devamı

TENCERE KEKİ TARİFİ -FİNCAN KEKİ TARİFİ


     Tencere keki ocakta pişireceğiniz pratik kek tarifim . Yumuşacık sünger gibi bir kek hazırlamak isterseniz 15 dakikada kolayca pişirip ikram edebilirsiniz :)


   Malzemeler :

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı kakao
  • 1/2 paket kabartma toz
  • 1 çay bardağı un

Yapılışı :                                                                                                              
                                                                                               
-Yumurta ve toz şeker krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır ,üzerine sırası ile sıvıyağ ,süt,kakao un ve kabartma tozu ilave edilir ve çırpılır,                                                                                     
-Kekleri pişireceğiniz kapların içi fırça ile yağlanır ,kaplara kek karışımı eşit şekilde pay edilir ,bu arada tenceremiz ocağa konur kapların yarısına gelecek şekilde su konur ve altı açılıp su ısınmaya başlar ,kaplar içine yerleştirilir ,tencerenin kapağına mutfak bezi ve kağıt havlu (kağıt havlu içine gelecek şekilde )koyup sıkıca kapatılır tencere 15 dakika pişmeye bırakılır , kaynamaya başlayınca altı kısılır ve 15 dakika dolunca ,ocak kapatılır 10 dakika daha kapağı açılmadan dinlendirilip servis edilir .                                                                                                                                                 
*Tenceredeki su kaynamaya başlayınca fincanların tıkırdamalarının sesi geliyor bu sizi korkutmasın ayrıca pirşeken 10 dakika sonra kapağı hafifçe kaldırıp kekleri kontrol edebilirsiniz .Piştikten sonrada sizin fincan ölçülerinize göre  kürdanla pişip pişmediğine bakıp pişme süresini ayarlayabilirsiniz .      
devamı

KADINBUDU KÖFTE TARİFİ


     Pirinçle mis gibi bir köfte hazırlamak isterseniz buyurun Kadınbudu köfte :)Hazırlaması oldukça kolay ,tüketemediğiniz pilavınız kalırsa plastik bardaklarla buzluğunuza koyun ,kadınbudu köfte hazırladığınız da kullanın,hem pilavınız ziyan olmamış hemde köftenizi yaparken zamandan kazanmış olacaksınız . Soğan salatası  ,elma dilimi patates ve şalgamlı kuskus salatası ile güzel bir menü oluşturabilirsiniz . Güzel geleneksel lezzetlerimizden geleneksel lezzet diyorum çünkü artık günümüzde Fast Food yiyeceklerin çoğalması çocukların ve gençlerin bu tür özensiz yiyeceklere itibar etmesinden dolayı  Türk Mutfağının eşsiz lezzetleri unutulmaya yüz tutuyor . Mutfağımızda tenceremiz mutlulukla hep kaynasın ,evimiz mis gibi yemek kokularıyla dolsun .Sevgilerimle...

           DİĞER KÖFTE TARİFLERİ İÇİN :TIK TIK
    Malzemeler

  • 400 Gr orta yağlı karışık kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan ( rende)
  • 1 su bardağı haşlanmış pirinç
  • 1 yemek kaşığı  irmik
  • 2 adet yumurta  ( sarısı üzeri için , akı iç harcı için ayrılır )
  • Tuz - karabiber - kimyon
  • Un ( üzerine panelemek için )



  • Kızartmak için sıvı yağ


   Hazırlanışı :
-Kıymanın yarısını ayırıp küçük bir tencerede çok az yağ ile kavuralım ,
-Diğer kıymayı derin bir kaseye alıp ,soğan ,irmik,pirinç ,yumurta akı ,tuz ve baharatını ,kavrulan kıymayı ilave edip karıştıralım cevizden büyük parçalar alıp avucumuzda yuvarlayalım,yassılaştırıp önce una sonra çırpılmış yumurta sarısına bulayıp kızgın yağda kızartalım .

* Kadınbudu köftede  harç yumuşak olduğu için  köfteleri una bulayıp ,biraz buzdolabında bekletebilirsiniz daha kolay pişirirsiniz.








devamı

ARİSTE PEYNİR DÜKKANI KAHVALTI DAVETİ




             Geçtiğimiz hafta sevgili  Birglün Lezzetleri bloğunun sahibi  Birgül  hanımın  davetiyle Ariste Peynir Dükkanında kahvaltıya davet edildim . Yemeğin en sevdiğim öğünü kahvaltı olunca ,8 blogger arkadaşımla keyifli bir kahvaltıda buluşmak için sabah erkenden yola çıktım . Üsküdar ' da blogger arkadaşlarla buluşup ,Beykoz ' a gittik Ariste peynir dükkanı na girer girmez zevkli bir hanım elinin değdiği hoş dekoru ve ince ayrıntıları sıcak ortamıyla,birbirinden lezzetli peynirleri ile mekanının sahibesi Aslı hanım bizi karşıladı .

 

     Bizim için hazırlanmış ,kahvaltı sofrasında Aslı hanımdan Ariste Peynirleri hakkında bilgiler aldık Ariste Peynir , 150 'den fazla peynir çeşidi ile Soğuksu Beykoz' daki Ariste peynir dükkanı dışında ,merkezi MEGA CENTER GIDA MERKEZİNDEN makro centerlar ve online satış yaptıklarını , gıda sektöründeki 35 yıllık tecrübeleriyle uzun zamandır İstanbul 'un  5 yıldızlı otellerinde ,en iyi restoranları ve cafelerinde lezzetlerini hizmete sundukalarını anlattı.


   Kaz Dağlarının eteklerinde , Ezine nin muhteşem doğasında yetişen inek,koyun ve keçi sütlerinin özel yöntemlerle peynir hale getirilmesi , asıl lezzetine kavuşması için peynir çeşidine göre en az 6 hafta ,12 hafta ve hatta 18 aya kadar dinlenmesi için uyumaya bırakıldıklarını öğrendik .



   Ariste peynirleri işlerine duydukları saygı ve sevgi ,sadece üretim aşamasında değil,hizmet boyutunda da en önemli kriterleri olduğunu ve Ariste 'nin Butik Tedarik anlayışı ile peynirlerinin kalitesinin maksimum seviyede korunacak koşullarda dağıtılması esasına dayandığını ,özel araçlarıyla ,mevcut ısıyı ,serinliği koruyan kolilerde taşınan peynirleri ,soğuk zinciri kırılmadan adresine ulaştırılması olduğunu ve peynirlerinin üretilmesinden ,soğuk hava depolarına girişine,dağıtımına kadar,en düşük gramajlı sevkiyatta dahi aynı hassasiyeti koruduklarını söylediler.



Ariste peynir dükkanında alış veriş yapabileceğiniz gibi ,isterseniz kahvaltı organizasyonu ve ev davetleriniz için peynir tabağı sipariş verebilirsiniz .

Bir çok annenin ortak derdi olan çocuklara peynir yedirmenin yollarını şirin şekilli , pratik paketi çubuklu taze kaşar peyniri ile çözmüşler 1 ay içinde satışa sunulacağını bizimle paylaştılar.Ayrıca  LÖSEV için ayrılmış şekilli taze kaşar peynirlerinin  satıldığı bir bağış bölümüde oluşturulmuş .Bu güzel düşünce için Aslı Hanımı kutlarım .





Aslı Hanım yurt içi ve yurt dışı seyahatlerinde şirin inek objelerinden  çok şık bir koleksiyon oluşturmuş ve dükkanında bunları sergilemiş .


Ariste Peynir Dükkanında süt ve süt ürünleri ,taze köy yumurtası ,zeytin,zeytinyağı,pekmezden ,nar ekşisine kadar bir çok doğal ürün bulunmakta.


Günü bu sevimli orkestra eşlinde kahvemizi yudumlayarak bitirdik:))
Bu güzel davet için Ariste Peynir Dükkanı Aslı Hanıma ve Sevgili Birgül Erdoğan a teşekkür ederim..
Mutlu Günler ....


Ariste Peynir Dükkanı : İncirliköy mah . Soğuksu cad. No : 53 Beykoz / İstanbul 
Telefon : 0216 3414115 
www.aristepeynirdukkani.com 
instagram :@aristepeynirdukkani
facebook :facebook/aristepeynirdukkani 

devamı

KEYİFLİSOFRAM © Agustos-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM