KAHVALTILIKLAR - YUMURTA SALATASI

 Kahvaltılıklar
 Kahvaltı sunumları


    Sevgili Nuran Ablanın,kahvaltı sofralarımıza hazırladığı lezzetli, besleyici  Yumurta Salatası  tarifi , Günün en sevdiğim öğünü demlenmiş mis gibi çay yeşillikler ,peynir ,zeytin tabağı  ,reçeller cıvıl cıvıl bir masa keyifli sohbetlerle kahvaltı sofralarını çok severek hazırlıyorum .Günümüzde hele de büyük şehirde yaşıyorsanız ancak hafta sonu ailece güzel bir kahvaltı fırsatı bulabiliyorsunuz.Ne yazık ki bu sebeple çocukların bir çoğu kahvaltı alışkanlığını geçiştirip yavaş yavaş kahvaltıdan uzaklaşıyorlar. Okul zamanı benim çocuklarımla en büyük mücadelem sabah erken kalkıp kahvaltı etmeden evden çıkmamaları oluyor mutlaka zor da olsa ,kahvaltı etmeleri için oldukça çaba sarfediyorum. Çocuk dediysem bizimkiler biraz çocukluktan çıkmış olsalarda benim için bir türlü büyümüyorlar :)))
 

 
 Malzemeler :

  •  5 adet haşlanmış yumurta 
  • 1/2 demet maydanoz 
  • 4-5 adet yeşil soğan 
  • 1 adet kırmızı biber (mevsimine göre )
  • tuz-sumak -pulbiber
  • 1/3 demet taze nane
  • nar ekşisi 
  • limon suyu 
  • sızma zeytin yağ 
  • çeri domates

     


 Hazırlanışı :
-Haşlanmş yumurtalarımızı soyup küçük küçük doğrayalım ,
-Maydanoz ,biber ve taze soğanları doğrayıp yumurtaların üzerine alalım,
-Sos kabımızda tuz ,limon suyu,zeytin yağ ,nar ekşisi ,sumak ,pul biberi iyice karıştırıp servis öncesi salatamıza döküp iyice karıştıralım ve servis edelim.

SOSİSLİ SOSLU MAKARNA TARİFİ



    Sosisli soslu makarna tarifi ,basit bir tarif , herkesin evinde yaptığı bu lezzeti bir de benim tarifimden deneyin :))


 Malzemeler :

  • 1/2 paket mantı makarna 
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 yemek kaşığı biber salçası 
  • 4 adet sosis 
  • tuz-karabiber -kekik -tuzot


Üzeri için:

  • taze feslegen-köy peyniri


Yapılışı:
-Makarnayı haşlayalım,
-Sosisleri tavlazarı şeklinde doğrayalım ve2 kaşık zeytin yağında hafifçe kavuralım ,üzerine salçaları ekleyelim
biraz çevirip makarna suyundan bir çay bardağı ayırıp sosislerin üzerine dökelim baharatını atıp harmanlayalım
-Makarnayı süzüp 2 kaşık zeytin yağı ile karıştıralım ,servis tabağına alıp üzerine sosu dökelim ,
-Üzerini rendelediğimiz köy peyniri ve fesleğenle süsleyip servis edelim .
devamı

KAHVALTI SOFRALARI



    Sonbaharın etkileri iyice hissediliyor ,güneşli sıcak günlere veda  etmeden bahçede kapanış kahvaltımızı dün yaptık bu günki yağmurlu havayı düşününce,iyiki yapmışız diyorum .Kızlarla kararlaştırıp öyle çok hazırlık yapmayalım dedik ama herşey çok güzeldi ,tatil dönüşü olmasından dolayı  masamız  yöresel lezzetlerle zenginleşti. Bol bereketli bir kış geçiririz inşallah,yağmurla hayırlı rahmetlerle barajlarımız dolar susuz kalmayız
  Menümüzde :  Lutenitsa   -  Yumurta salatası -  Taze kekik salatası - Karışık kızartma  -   Peynir tabağı  -



TAZE KEKİK SALATASI


DOMATES REÇELİ -KAYISI REÇELİ


YUMURTA SALATASI


devamı

FIRIN MAKARNA


    Yaz bitmeden şöyle güzel beyaz peynir ve kaşarlı fırın makarna yapıp ,yanına da karpuz kesip güzel bir öğün geçiştirmek isterseniz hadi ,buyurun :)))  çocukların sevdiği kurtarıcı yemeklerden makarnayı istediğiniz sebzelerle  renklendirip kelepçeli kalıpla kolayca pişirebilirsiniz.



 Malzemeler :

  • 1/2 paket spagetti
  • 2 adet yumurta 
  • 1 adet kırmızı biber 
  • 1 çay bardağı beyaz peynir
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 1 çay bardağı süt (büyük )
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • maydanoz,


Hazırlanışı :
-Öncelikle makarnamızı haşlayalım,süzüp kenara alalım,
-Kelepçeli kalıbın altına fırın kağıdı serip kelepçe ile sıkıstıralım,
-Bir kasede süt ,sıvıyağ ,yumurtayı çırpalım ,
-Derin bir kasede makarna ,beyaz peynir,kaşar peynir( yarısını üzerine ayıralım)maydanoz  ve biberi iyice karıştırıp kalıba alalım ,üzerini düzleştirip kalan kaşar peynirini serpelim ,
-Hazırladığımız sütlü harcı üzerine döküp 180 derecede pişirelim .

devamı

SÜT DİLİMİ TARİFİ


    Evde süt dilimi hazırlamak çok kolay ve zevkli ,yapım aşaması biraz karışık gibi görünse de oldukça pratik yapınca pişman olmayacağınız bir tarif ve lezzet.

        Malzemeler :


  • 1,5  su bardağı toz şeker 
  • 3 adet yumurta 
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 4 tatlı kaşığı kakao
  • 1 pk vanilya
  • 1 çimdik tuz
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 su bardağı un

   
    Krema Malzemesi :


  • 1 kutu krema 
  • 1 yemek kaşığı bal 
  • 2 paket toz krem şanty



     Yapılışı :

-Şeker ve yumurtayı mikser ile beyaz köpük olana kadar 5 dk çırpalım,
-Sıvıyağ ,yoğurt ,kakao,vanilya,tuz ve un+kabartma tozu karışımını ekleyip iyice çırpalım ,
-Tepsilerimizin ortasını ve dört kenarını margarin sürüp yağlı kağıdın kaymaması için yapıştıralım,


-Kek karışımını yağlı kağıt serdiğimiz iki tepsiye eşit olarak bölelim ,spatula yardımı ile yayalım ve düzeltelim,
-Tepsilerimizi bir iki kez tezgaha vurup kekin hava kabarcıklarını çıkmasını sağlayalım,
-Önceden ısıttığımız 180 derecedeki fırında 10 dakika pişirelim,10 dakikanın 8 dakikasında fırınımızın kapağını açalım kabarmaması için havalandıralım ve kekin kabaran bölümlerini  tahta kaşık yardımı ile hafifçe vurarak inmesini, kekimizin üzerinin düzleşmesini sağlayalım  2 dakika daha pişirip ,diğer keki fırınlayalım ,aynı işlemi uygulayalım,


-Fırından çıkardığımız kekleri terlemesi ve kurumaması için ters çevirelim soğumasını sağlayalım,
-KREMA :Kremayı koyulması için 3 dakika çırpalım,kremşanty ve balı ilave edip iyice karışmasını sağlayalım ve buz dolabına alalım,



-Soğuyan kekimizin yağlı kağını çıkarıp üzerine hazırladığımız kremeyı serelim ,ikinci  kekimizi de üzerine kapatıp krema ile yapışmasını sağlayalım dikkatlice yağlı kağıtdı çıkaralım ve dinlendirelim ,


-Dinlendirdiğimiz kekin kenarlarını ince şekilde kesip düzleştirelim ve süt dilimi şeklinde keselim , süt dilimlerimiz servise hazır ,Afiyet olsun....




   


devamı

FIRINDA SARIMSAK SOSLU TAVUK BAGET VE PATATES

 

       Fırında tavuk yemeklerinin en pratik ve lezzetlisi ,pilavı ve salatayı hazırlayana kadar pişirebileceğiniz kurtarıcı yemeklerden .




   Malzemeler :

  •  8 adet tavuk baget 
  •  3 adet patates
  •  3- 4 diş sarımsak 
  •  1/2 limon suyu
  •  1/2 çay bardağı sıvıyağ
  •  kekik -karabiber -tuzot -kimyon -tozkırmızı biber
  •  

 Yapılışı :
- Bagetleri yıkayıp süzdürelim ,baharatları ilave edip en az iki saat dinlendirelim,
-Patates ve sarımsakları soyalım ve doğrayalım,
-Tavuk bagetlerle, patates ve sarımsak ,limon suyu,sıvıyağı harmanlayıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize  dizelim ,180- 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
devamı

KEYİFLİSOFRAM © Agustos-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM