KREMALI MANTAR SOSLU HİNDİ BİFTEK



      Yılbaşı yaklaşırken Hindili tarifler  yemek  menülerimizde yer almaya başladı ,


     Malzemeler :

  •   6  parça hindi biftek
  •   300 gr mantar
  •   1 adet kabak
  •   1 adet havuç
  •   2 diş sarımsak
  •   1/2 çay bardağı krema
  •   1 yemek kaşığı un
  •   Riveria zeytin yağ
  •   1 tatlı kaşığı  limon suyu
  •   Tuz ,karabiber ,tozkırmızı biber
  •   1 çay bardağı su


      Yapılışı :

- Hindi bifteklerimizi tuz ve baharat biraz sıvıyağ ilavesi ile 1 saat dinlendirelim ,
-2 kaşık  zeytiyağ koyduğumuz  tavada ,yassı dilimlediğimiz kabak ve havuçları  çevirerek çok pişirmeden soteleyelim kenara alalım ,ardından  biraz daha yağ ilave edip hindi  biftekleri  arada ters yüz ederek pişirelim
- Başka bir tencerede  bir yemek kaşığı unu kokusu çıkana kadar (sarartmadan ) kavuralım ,üzerine kremayı ince doğradığımız sarımsağı  bir çay bardağı suyu ,mantarları tuzunu limon suyunu  ilave edelim kaynamaya başlayınca etleri  içine yerleştirip ağır ateşte  bir taşım  kaynatalım ,sebzelerle servis edelim .


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KEYİFLİSOFRAM © Agustos-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM