KALAMAR TAVA TARİFİ

  Kalamar Tava  Tarifi ,
  Kalamar Tava Nasıl Yaplılır ,



      Evde çıtır çıtır kalamar tava ve sosu hazırlamak isterseniz ,






   Halka Kalamar Sosu :(Yumuşatma sosu )


  • 500 gr kalamar
  • 1 şişe maden suyu
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karbonat
  • 1/2 limon suyu


  Kalamar pane sos:


  • 2 -3 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 şişe soda
  • tuz


Hazırlanışı :
-Yumuşatma sosu için : Halka kalamarları derin bir kasede ,soslayıp birkaç dakika iyice yoğurun ,streç filmle kapatıp buzdolabında 1 gece dinlendirin ,
-Kalamarları kızartma işlemi öncesinde iyice süzdürün ,bu dinlendirme ve marina işlemi kalamarın yumuşamasını ve lezzet kazanmasını sağlayacaktır.
-Pane sosu için bir kase de  tüm malzemeyi karıştırın ,
-Unu düz bir tabağa alın ,kalamarları tek tek unlayın ,fazla unları silkeyip pane harcına bulayıp kızgın yağda    2-3 dakika hafif pembeleşinceye kadar kızartın .

*Tarator sosu hazırlayıp servis edin .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

KEYİFLİSOFRAM © Agustos-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM