PANCAR SALATASI


                                                              PANCAR SALATASI 

   Salata olması pancarın en güzel hali diyebilirim.Turşu yapmaya gerek kalmadan bu şekilde taze olarak tüketiyorum.Faydaları oldukça fazla olan bu sebzeyi sıklıkla tüketmeye çalışıyorum.Tabi çocuklar bundan pek memnun olmasalar da salata sevdikleri için yiyorlar...

MALZEMELER:

  • 1 kg pancar
  • 1/4 çay bardağı sirke
  • 1/2 demet dereotu
  • 1/2 demet maydanoz
  •  bir kaç yaprak nane
  • 1 kutu mısır
  • 2 diş sarımsak
  • yağ ,limon suyu,tuz

YAPILIŞI:

  • Temizlediğimiz pancarları sirke ile düdüklü tencerede 25 dakika haşlayalım.
  • Soğuyunca eldivenlerimizi takıp pancarları soyalım ve küp doğrayalım.
  • Servis tabağımıza alıp dere otu ,nane, maydanoz,küçük doğradığımız sarımsağı ve mısırı ilave edelim.
  • Salata sosumuzu yapıp üzerine dökelim ve harmanlayalım . Salatamız hazır.


                                                                                                                                  AFİYET OLSUN

KAKAO PUDİNGLİ KEK

       
  Mutlu bir gün geçirmeniz dileğiyle,tatlı bir tarifle başlamak istedim güne.Çok pratik ve hafif bir kek .

  •       3 tane yumurta
  •       1 su bardağı toz şeker
  •       1 su bardağı süt
  •       1 su bardağı sıvı yağ
  •       1 paket kabartma tozu
  •       1 paket kakaolu puding
  •       1 su bardağı tuzsuz fıstık içi (iri dövülmüş)
  •       1,5 su bardağı un(kıvamına göre bir ,iki parmak az olabilir)


       YAPILIŞI:
      -Yumurta ,şeker,süt ve sıvı yağ bir kap içerisinde iyice çırpılır,
      -Üzerine puding,kabartma tozu ve un dökülerek karıştırılır en son fıstıklar ilave edilir, kalıba dökülüp 180 derecede fırınlanır.
                                                                                             AFİYET  OLSUN
devamı

BULGURLU PATATES KÖFTESİ

    Mercimek köftesinden sonra en sevdiğim bulgurlu köfte çeşidi,aslında bu tarifleri biraz damak tadımıza göre yapıyorum.Yanına bol yeşillik ve salata çok yakışıyor.

  MALZEMELER:

  • 4 tane patates
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 kaşık domates salçası
  • 1 kaşık biber salçası
  • 1/2 çay bardağı riveria zeytin yağı
  • 1/2 demet maydanoz
  • 2 kaşık nar ekşisi
  • Tuz -sumak-karabiber-pulbiber-kimyon

YAPILIŞI:
-Patatesleri soyup ,iri parçalar halinde doğrayıp haşlayalım ve iyice ezelim,  bulguru ilave edelim,patatesin sıcağı ile bulgur kabarsın.
-Diğer tarafta kuru soğanı,sarımsağı ince doğrayıp zeytin yağında kavuralım içine sırası ile salça,nar ekşisi,limon suyu ve baharatları ilave edelim,
-Patatesin üzerine soğanlı sosumuzu ,tuzunu koyup yoğuralım ve köfte şekli verip servis tabağına alalım.
devamı

LİMONLU TAVUK


       Limonlu tavuk ,çok kolay ve lezzetli pratik pişirme yöntemi.Bunun için 6 parça tavuk pirzola,1 limonun suyu,tuz ve karabiber yeterli.Pirzola, limon suyu,tuz ,kara biber ile iyice harmanlayalım ve tenceremizi ocağa
koyalım,ilk üç dakika hızlı ateşte,sonra ağır ateşte kızarıp yağını salana kadar pişirelim.Pişince bir kere alt üst
edelim, tavuğumuz hazır,pilav ve salata ile servis yapalım.  Mutlu, güzel bir hafta geçirmek dileğiyle...        AFİYET OLSUN


devamı

KREMALI ISPANAKLI KREP

            Kış sebzelerinin en güzel ,bol çeşitli sebzesidir ıspanak. Ispanağın her türlüsünü severim ve yaparım.Börekten sonra en sevdiğimiz çeşidi krepli olanıdır.Özellikle hafta sonları yaptığım nefis bir lezzet.


KREP MALZEMESİ:

  • 3 yumurta
  • 1/2  litre süt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un
  • 1,5 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çorba kaşığı tereyağ  krepleri yağlamak için
  • 1  su bardağı kaşar peyniri rendesi(üzeri için)
  • tuz

İÇ MALZEMESİ :

  • 400 gr ıspanak
  • 2 tane havuç(rende)
  • 1/2 paket krema
  • 1 diş sarımsak
  • tuz, karabiber,

YAPILIŞI:
Krep malzemelerini karıştırıp,krepleri pişirelim.Bu ölçüden 14-15 tane krep çıkıyor.
Havuç rendesi,küçük doğradığımız sarımsak ve ıspanağı suyunu çekene kadar pişirelim ,tuz ve biberini ilave edip ocaktan alalım,üzerine yarım paket krema ilave edelim karıştıralım
Kreplere iç malzemeyi bölüp bohça şeklinde saralım ,yağladığımız fırın kabına yerleştirip üzerlerine rende
kaşar peyniri koyup 170 derecede pişirelim.






devamı

ÇAY DAVETİ

               Haftalık toplantılarımız tam hız devam ediyor. Bu hafta Ahter in misafiri olduk.Bize şık bir masa nefis bir çay menüsü hazırlamış.Sıcak sobetler eşliğinde ,güzel vakit geçirdik.
          Çay menüsü: Sebzeli börek,üç renkli patates salatası,pancar salatası,patlıcan salatası,fincan kadayıf,havuçlu kekTarifleri Ahterce com. dan alabilirsiniz.

mısırlı pancar salatası
fincan kadayıf 
üç renkli patates salatası





     http://www.ahterce.com/
devamı

VOLKAN KEK

                   Bu tarifi Kokos Kurabiye den esinlenerek yaptım.Tarif ve ölçüler tamamen bana ait ,çok başarılı       bir sonuç ortaya çıktı.Pratik ve lezzetli bir kek çeşidi oldu.Şekli yanardağa benzediği için Volkan kek dedim.
              Üzerine çikolata sosu ve meyveli sos döktüm çok yakıştı ,içindeki sürprizi saklamış oldum.
              Kokos kurabiye tarifine yazının üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
MALZEMELER:


  • 3  yumurta(bir yumurta akını içine ayırdım)
  • 1 su bardağı şeker 
  • 1/2 kutu krema
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un    (un ölçüsü yaklaşık olarak biraz fazla ,biraz az çünkü kullanılan her bardak ölçüsü farklı bu yüzden kekin akışkanlığı önemli,bir kaşıkla kaldırıp dökelim daireler oluşuyorsa kıvam olmuştur.)
  • İÇ MALZEMESİ:
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 yumurta akı
  • 5 kaşık toz şeker

YAPILIŞI:
Şeker ,yumurta ,krema çırpılır.Üzerine diğer malzemeler ilave edilir ve kek hamuru hazırlanır.
Hindistan cevizi ,yumurta akı ve şeker yoğurulur küçük toplar yapılır.Kağıtların içine tek tek konur
üzerlerine kek karışımı dökülüp 180 derecede pişirilir.Piştikten sonra üzerine arzuya göre sos dökülür,kekler servise
 hazır afiyet olsun.
devamı

PÜRELİ KEBAP

MALZEMELER:


  • tuz,karabiber,defne yaprağı400 gr kuşbaşı et
  • 1 orta boy soğan
  • 50 gr tereyağ
  • 2 kaşık sıvıyağ

PÜRE MALZEMESİ:

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 kaşık tereyağ
  • tuz

YAPILIŞI:
Öncelikle etleri  ve soğanı sıvı yağda  suyunu salıp çekene kadar çevirelim.Üzerine defne yaprağı ,çok az su koyup 10 dakika düdüklü tencerede haşlayalım
Haşlama işleminden sonra etleri  karabiber ve tuz atıp hafifçe tereyağında kavuralım.
Patatesleri haşlayıp üzerine tuz ,süt,tereyağ ekleyip iyice pürüzsüz olana kadar ezelim,yemeğimiz servise hazır

devamı

DOMATES SOSLU MAKARNA

          Bol sebzeli ,yaz domatesleriyle yapılmış rengarenk bir makarna tarifi.

  •  1 paket makarna
  •  1 adet pırasa
  •  1 büyük kase garnitür
  •  2  sosis
  •  1 büyük kase domates sosu 
  •  2 diş sarımsak
  •  1/2 çay bardağı zeytin yağı
  •   üzeri için, kurutulmuş yeşil soğan

YAPILIŞI:
Makarnayı haşlayalım ,pırasayı bir kaşık yağda soteleyelim  üzerine diğer sebzeleri sosisi ekleyip biraz ateşte çevirip makarna ile harmanlayalım.
Domates sosunu ve sarımsağı zeytin yağda biraz kavuralım,tuzunu,karabiberini ilave edip hazırladığımz makarnanın üzerine dökelim.
Üzerini kurutulmuş taze soğan ile süsleyelim .
                                                       
                                                            AFİYET OLSUN
devamı

ÇİKOLATALI CHEESECAKE

            Cheesecake sevmemize rağmen cesaret edip kendim yapmayı hiç denememiştim.Deneme zamanıdır dedim ve yapmaya karar verdim Tarifi daha önce arkadaşım yapmıştı ve çok beğenmiştim ,püf noktalarını  ve detaylı tarifini anlattığı için kolay ve çok nefis bir cheesecake oldu .Daha sonra bu tarifi meyveli şekli ile yapabileceğimi düşünüyorum.Haftaya mutlu ve tatlı başlamak dileğiyle...
Taban:

  • 3 paket Eti Burçak bisküvi
  • 200 gr margarin

1.Kat:

  • 1/2 kg süzme yoğurt
  • 3 yumurta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

2.Kat:

  • 3 paket bitter çikolata
  • 1/2 paket krema
  • 4 yemek kaşığı margarin
  • 3 yumurta

YAPILIŞI:
Bisküvileri rondodan geçirip erittiğimiz margarin ile harmanlayalım,kelepçeli kalıba yayalım.
Tabanı buz dolabında yarım saat bekletelim.
1.kat için tüm malzemeyi karıştırıp ,bisküvilerin üzerine serelim 180 derecede pişirelim ve soğumaya bırakalım.
2. kat için margarin ve çikolatayı benmari usulü eritelim,kremayı mikserle çırpalım.
Yumurta beyazlarını mikserle köpürene kadar çırpalım,sarısını ve erimiş çikolatayı kremaya ilave edelim
ve çırpalım.
Köpürttüğümüz yumurta aklarını tahta kaşıkla yavaş yavaş kremalı karışıma ilave edelim,hazırladığımız
kremalı karışımı soğuyan bisküvili  ,yoğurtlu karışımın üzerine döküp 180 derecede 40 dakika pişirelim.











devamı

İLK MİM

                                  İLK MİM
            Sevgili Seyyah Gül  beni ilk mimle tanıştırdı .Ona sevgilerimi gönderiyorum .Konu kitap olunca yazılacak  çok şey var.
     1-Hangi şekilde kitap okumayı seversiniz?
   Ben  penceremin önünde sıcacık bir kahve ile kitabın sürükleyici sayfalarında kaybolmayı çok severim.Fakat bunu bu aralar yapamıyorum.Bu yüzden geceleri herkes yattıktan sonra sessizlikte  başucu lambamın loş ışığında kitabımı okumayı seviyorum. Bu bana rahatlık veriyor ,tüm günün yorgunluğunu bu şekilde atıyorum.Başucumda mutlaka kitabım vardır.
     2-Hayalindeki kütüphane nasıl olmalı?
   Büyük bir salonun bir duvarında baştan başa kütüphane , önünde rahat bir koltuk, sehpa ,lamba , önünde bir penceresi olsun,daha ne olsun.
      3-Kitaplarla ilgili güzel sözler:

  •    Kitap ruhun ilacıdır.
  •                            Japon Atasözü
  •    Kitaplar insanların yolunu aydınlatır.
  •                             Çin Atasözü

BOL KİTAPLI GÜZEL GÜNLER...

   BENDE BU GÜZEL MİMİ BENİ ZİYARET EDEN TÜM ARKADAŞLARA GÖNDERİYORUM.
    
     
 
 
devamı

DANKEKLİ TATLI

                     Pratik acil durum tatlısı ,evde pasta istenildiğinde  kolayca yapılan lezzetli bir tarif.Kup
kaplarında  veya  dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

  • 1 paket kakaolu dankek(bazen kalan keklerden de  yapıyorum)
  • 1/2 paket çikolata sosu

KREMA:

  • 3,5 su bardağı süt
  • 2,5 çorba kaşığı un
  • 6 çorba kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanty

YAPILIŞI
Tüm malzemeyi pişirelim,soğuması için mikser ile çırpalım.Soğuyan muhallebiye krem şanty ilave edelim iyice karıştıralım.
Kekleri ince dilimleyelim(bir parmak şeklinde)borcama aralıklarla dizelim,kremayı dökelim üzerine muz dilimlerini yerleştirelim,tekrar kek dilimlerini yerleştirelim ve kalan kremayı döküp tamamen krema ile üzerini kaplayalım.
En üste çikolata sosu hazırlayıp dökelim ,tatlımız servise  hazır .
Dilerseniz borcama döküp dilimleyerek ,dilerseniz kup kaplarıyla servis yapabilirsiniz.
devamı

SEVGİLİLER GÜNÜ

                   Yüreği sevmeyi bilen,herkesin Sevgililer Günü kutlu olsun.
                 KOŞULSUZ   SEVGİ
                       Yaşlı bir  bey  sabah erken evinden çıkmış.Yolda ilerlerken ,bir bisikletlinin kendisine  
  çarpması ile yere yuvarlanmış.
                         Sokaktan geçenler yaşlı beyi hemen en yakın sağlık birimine ulaştırmışlar.
                          Hemşireler adamcağızın yarasını pansuman yapmışlar ama biraz beklemesini ve röntgen
   çekerek herhangi bir kırık veya çatlak olup olmadığını inceleyeceklerini söylemişler.
                          Yaşlı bey huzursuzlanmış,acelesi olduğunu söylemiş.Hemşireler merakla acelesinin sebebini
   sormuşlar.Adamcagız, Karım huzur evinde kalıyor,her sabah onunla kahvaltı etmeye giderim.Geç kalmak           istemiyorum. demiş.Karınızın siz gecikince merak edeceğini düşünüyorsunuz herhalde. demiş bir hemşire.
                            Adam üzgün bir ifade ile Ne yazık ki karım Alzheimer hastası ve benim kim olduğumu
   bilmiyor. diye cevap vermiş.
                             Hemşireler hayretle,Madem sizin kim olduğunuzu bilmiyor,neden her gün onunla kahvaltı
   yapmak için koşuşturuyorsunuz? demişler.
                              Adam buruk bir sesle, Ama ben onun Kim olduğunu biliyorum. demiş.
                             
                 
devamı

PATATESLİ HAVUÇLU MUFFIN

                                   PATATESLİ HAVUÇLU MUFFİN

  • 2 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 tane orta boy patates rendesi
  • 1 tane havuç rendesi
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma toz
  • Aldığı kadar un
  • susam,çörek otu

YAPILIŞI:
Öncelikle yumurta ,sıvıyağ,yoğurt  iyice karıştırılır.
Üzerine havuç,patates ve baharatları ilave edip karıştırdıktan sonra un ile karıştırdığımız kabartma tozu eklenir tekrar karıştırılıp muffin kalıplarına dökülüp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirilir.






devamı

FAJİTA TARİFİ

                                                                     FAJİTA

                  Fajita soslarıyla ve ekmeğiyle  servis yapılan bir Meksika yemeği ,etten yapılıyor ama ben tavuk etini tercih ediyorum .Tavuk eti daha çabuk piştiği için sertleşme riski yok.Sebzeler ve baharatla harmanlanıp nefis bir lezzet ortaya çıkıyor.Özellikle tadı baharat ,soğan ,sarımsakla bizim Türk mutfağının kebaplarına benziyor.

  • 1 adet tavuk göğsü jülyen doğranmış
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 kırmızı biber
  • 2 yeşil biber
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kabak 
  • tuz,kara biber,pul biber,kekik,köri,limon suyu
  • 1 paket tortilla  veya lavaş ekmeği

YAPILIŞI:

  • Öncelikle sebzeleri jülyen doğrayalım,vok tavamızın içine sıvıyağ koyup sırası ile havucu ,biberleri,soteleyip ayrı bir kaba alalım
  • Tavukları vok tavaya atıp suyunu çekene kadar soteleyelim,soğanı ilave edelim ,soğan da yumuşadıktan
  • sonra sarımsağı ve diğer sotelediğimiz sebzeleri  baharatları karıştırıp,iki dakika harmanlayıp ocaktan alalım.
  • Tortilla veya lavaş ekmeği ile servis yapalım.

                                                                                                                      AFİYET OLSUN
devamı

ÇAY DAVETİ

                               Halime nin  Çay  Daveti

             Bu hafta Halime ye konuk olduk,güzel sohbetler eşliğinde güzel bir gün geçirdik.Bizim için
   çok şık bir masa ,nefis bir menü hazırlamıştı. Peçete detayları çok hoş hazırlanmıştı.Bir sonraki çay davetini Ahter den aldık .
           Halime nin bizim için hazırladığı menü:Meksika fasulyesi salatası, fasulye turşusu kavurması,yoğurtlu köz biber ,gül böreği,kuru patlıcan dolması,çikolatalı cheese kek tarifini ayrıntılı olarak vereceğim.

çikolatalı cheese kek
meksika fasulye salatası


Yoğurtlu köz biber 
                                                 
Kuru patlıcan dolması
devamı

EV EKMEĞİ

                        Ekmeğimi kendim yapıyorum,başta zor olacağını düşünmüştüm ama düşündüğüm gibi olmadı.
    Ekmek yapma makinesine karşıydım  hiç sıcak bakmıyordum, hatta bana makineyi öneren arkadaşıma        ekmeği de  ben   mi yapayım? demiştim, fakat yanılmışım gerçekten çok kullanışlı zahmetsiz bir makine .En güzel tarafı hijyen nasıl ekmek yaptığını görüyorsun  içim  rahat,   ben mayalı hamur yoğurmayı  ve  mayalandırmayı  pek sevmiyordum,şimdi çeşit çeşit ekmek yapıyorum ,hamur yoğuruyorum .Sonuç olarak
arkadaşlar  ekmek yapmaya başladığımdan beri evimde bir dilim ekmek  ziyan olmuyor ,tükettiğim kadar yapıyorum.
                Bu gün Ev Ekmeği ve Keten Tohumlu Kepekli Papatya Ekmeğinin tarifini veriyorum ,ekmeğin yanında olmazsa olmaz nefis bir peynir çeşni tabağı da hazırladım.Tatilin son günlerinde güzel kahvaltılar,
mutlu günler dileğiyle....
     
                                        Keten Tohumlu Kepekli Papatya Ekmeği




  • 1 paket instant kuru hamur mayası
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 3 yemek kaşığı keten tohumu
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 3 tatlı kaşağı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su
  • 1 adet yumurtanın beyazı içerisine sarısı üzerine
  • Aldığı kadar  kepekli un üzeri için 
  • Haşhaş,susam,çörek otu

YAPILIŞI:
Hamuru yoğurup mayalayalım.
Kelepçeli kalıba yağlı kağıt yerleştirip irili ufaklı toplar yapıp yerleştirelim.
Bu şekilde 15 dakika dinlenmeye bırakalım.
Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpelim.
Önceden ısıtılmış fırında, 180 derecede pişirelim.
NOT: Kalıba koyduğumuz hamur toplarını birbirine yapıştırmadan koyalım ,mayalanırken ve pişerken hamur birleşiyor.
devamı

KARNIBAHAR KÖFTESİ

                                 
        Doğal ürünlerin azaldığı ,sebze ve meyvelerin mevsim farkının kalmadığı günümüzde ,elimden geldiğince mevsimine göre beslenmeye çalışıyorum.Kış mevsiminin en güzel sebzelerinden karnıbaharı severek tüketiyorum.Tavuğun ve etin yanına yakışan güzel bir tarifi sizinle paylaşmak istedim.
Mutlu günler dileğiyle....

  • 1 adet karnıbahar
  • 1 adet havuç rendesi(çiğ olacak)
  • 1 çay bardağı süt (haşlamak için)
  • 4 adet taze soğan
  • 1 çay bardağı haşlanmış pirinç
  • 1 adet yumurta
  • 1-1,5 çay bardağı un
  • maydanoz,nane ,dereotu
  • tuz,karabiber,kimyon,pul biber
  • galeta unu
  • Kızartmak için sıvıyağ

YAPILIŞI:
Tuzlu su ve süt ile karnıbaharı haşlayalım,
Haşlanan karnıbaharı soğuk suya alıp soğutalım
Derin bir kaseye alıp biraz ezelim (ben biraz diri kalıp içinde  belirgin olmasını tercih ediyorum)
üzerine diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım.
Kadınbudu köfte şekli verelim, galeta ununa bulayıp kızartalım,
Sarımsaklı ,dereotlu yoğurt ile servis yapalım.
devamı

KÖFTELİ UN ÇORBASI

                                                   UN    ÇORBASI
       Güzel  bir gün olması dileğiyle ,mis gibi ev eriştesiyle yapılan bir çorba tarifi vermek istedim .Bu tarif Erzincan dan ev eriştesi ,minik köfteler ve yoğurdun nefis uyumuyla harmanlanan güzel bir çorba.
Zengin Erzincan mutfağının güzel tariflerinden biri.

       
KÖFTE MALZEMESİ:

  • 200 gr kıyma
  • tuz ,karabiber

ÇORBA MALZEMESİ:

  • 1 su bardağı ev eriştesi
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 su bardağı yoğurt
  • tereyağ,sıvı yağ
  • 2 bardak et suyu
  • nane,tuz

YAPILIŞI:
 Kıyma tuz ,karabiber ile yoğurulur küçük köfteler yapılıp unlanır .
 Soğan küçük doğranıp yağda kavrulur,suyu ilave edilir kaynamaya bırakılır.
 Kaynamaya başlayan suyun içine erişte bırakılır,yumuşayınca köfteler salınır .
 Pişen  çorba malzemesi yoğurdun kesilmemesi için biraz demlendirilir ve üzerine nane ,su ile açtığımız yoğurdumuz eklenip servis edilir.


devamı

PORTAKALLI MUZLU MUHALLEBİ

                                             PORTAKALLI  MUZLU  MUHALLEBİ

  • 1 litre süt
  • 1 yemek kaşığı pirinç unu
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 2 kaşık tere yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 adet muz

JÖLE :

  • 1 su bardağı vişne suyu
  • 1 kaşık nişasta

YAPILIŞI:
Sütü ocağa koyalım,diğer malzemeleri ilave edip devamlı karıştırarak muhallebi yapalım.
Muhallebiyi 5 dakika çırpma teli ile çırpıp tart kalıbına dökelim.
Vişne suyunu ve nişastayı karıştırıp kaynatalım jöle kıvamı alınca ocaktan alalım.
Ilınan muhallebinin üzerine muzları dilimleyip ,dizelim ve jöleyi dökelim soğuması için buzdolabına
koyalım,tatlımız hazır 2 saat sonra servis yapabiliriz.
devamı

ÖRGÜ BOYUNLUK MODELLERİ

                                   ÖRGÜ  BOYUNLUK MODELLERİM
                  Kızım için  ördüğüm  iki boyunluk modelini sizlerle paylaşmak istedim.Beyaz renk olan
    selanik  ve düz örgüden oluşuyor.
                 Güllü model tiftik iple örülüyor ,ipin kalınlığına göre 180 veya 200 ilmekle başlanıp 7-10 sırada
   bir ikişer eksilterek yapılıyor. Üç defa eksiltilme işlemi yapıldıktan sonra kalan ilmekleri düz örüp belli



   uzunluğa gelince ,bu sefer de ikişer arttırıyoruz,bu işlem de üç defa tekrarlanıyor.
devamı

KANEPE TARİFİ

          Hayırlı Cumalar sevgili Dostlar güzel bir gün geçirmeniz dileğiyle ,sizlere sıcak  yaz  günlerini
 anımsatacak kahvaltı sofralarının pizzası kanepe tarifi ile başlamak istedim. Rahmetli Anneanneciğim
sabah erkenden  kalkar bize nefis kanepeler hazırlardı ,mutfaktan gelen mis gibi kanepe kokularıyla  uyanırdım.
 Nur içinde yatsın....





  • 1 adet yumurta
  • 1,5 kaşık sızma zeytin yağ
  •  6-7 adet çeri domates
  •  2-3 adet biber
  •  sucuk,kaşar peyniri rendesi,beyaz peynir
  •  kekik,pul biber

YAPILIŞI:
Tüm malzeme küçük doğranıp ,yumurta ve zeytin yağ ile karıştırılır.
Dilimlenmiş ekmeklerin üzerine eşit olarak paylaştırılıp fırınlanır .

                              
devamı

KEYİFLİSOFRAM © Agustos-2015. Destek-Blogger

Blog design-Tasarım-GÜL TASARİM